Иван Костов е новият лидер на новата тройна коалиция (ГЕРБ, Синята коалиция и „Атака"). Това заявяват от РЗС и задават следните три въпроса към лидера на ДСБ.

  1. Колко пари от комисионни в т.ч. и от рекет над почтения бизнес е присвоил Костов като финансов министър и премиер, къде се съхраняват тези пари сега и защо нито една власт не се реши да върне откраднатите от Костов стотици милиони на държавата?
  2. Кой е управлявал контрабандните канали през периода 1997-2001г. и стои ли името на Костов в разработки на НСС редом с имената на Косьо - Самоковеца и Иван Тодоров - Доктора? Кой и как е събирал т. нар. такса „Спокойствие" и как са трансферирани финансовите потоци от границите към касите на Костов?
  3. Получавал ли е пари Костов от Чорни и Кюлев и по други схеми извън публично известните до момента?

Въпросите на РЗС идват след изказването на Иван Костов от тази сутрин, с което той определя работата на РЗС по разкриване на корупцията като несериозна и последователна.

Според партията, Иван Костов в присъщия си интригантски стил показва за пореден път, че той е тартор на новата тройна коалиция .
Иван Костов е „бащата на корупционните схеми" - „конструктор на първите ефективно работещи корупционни мрежи, чрез които той и протежетата му заграбиха стотици милиони", допълват още от РЗС.

Иван Костов като най-последователният политически син на Андрей Луканов днес повече от всякога се чувства в свои води между бившите комунисти от ГЕРБ, които му пригласят без да разбират, че тласкат страната към пропастта.

РЗС предупреждават, че новият триумвират Костов - Борисов - Сидеров с ускорени темпове тласка страната към икономически банкрут.
От РЗС обещават още в близко време да информира обществото по подходящ начин.