Великобритански съд започва да разглежда иска на бизнесмена Борис Березовски срещу Руската държавна телевизионна и радио компания и канала РТР-Планета.

Искът на Березовски е за клевета и е свързан с интервю на Владимир Терлюк от април 2007 година в предаването „Новините на седмицата", пише БиБиСи. 
В интервюто се твърди, че Березовски носи отговорност за убийството на бившия сътрудник на руските спецслужби Александър Литвиненко.

Бившият сътрудник на федералните служби по охрана на Русия, а в момента бизнесмен и депутат от Държавната дума Андрей Луговой също обвини Борис Березовски в това. Луговой обаче се счита от британското разследване за главен заподозрян по делото за убийството на Литвиненко. Москва обаче отказа екстрадация.

Според британското разследване Литвиненко беше отровен с радиоактивен полоний в Лондон през 2006 година.

Борис Березовски винаги е отричал каквато и да е съпричастност към смъртта на бившия руски агент и по думите му дори е помагал на семейството му, като им е дал подслон.
В интервюто на „Новините на седмицата" се твърди, че агент „Петър" е бил принуждаван от Березовски.

С този иск за клевета, Березовски получава възможност да предостави на британските власти убедителни аргументи за своята невинност и така да има аргументи, достатъчно силен, за да не бъде екстрадиран в Русия.