15 октомври е крайният срок, в който се очаква разпределителният център за бежанци в Елхово да бъде ремонтиран и да заработи. Целта е този център да реши основният проблем на Гранична полиция - Елхово, а именно своевременно да настани бежанците с изтекли заповеди за задържане в специализираните домове.

Сградата, която трябва бързо да стане разпределителен център за бежанци, ремонтират елховска фирма и работници от временната заетост. Тя вече е боядисана, поставят се решетки на прозорците, пристигнали са и първите легла, съобщава БНТ.

Областният управител на Ямбол Николай Пенев поясни, че грубите строежи вече са завършили и предстои профилактика на различните видове инсталации. По думите му с един разчет в близките 7 до 10 дни ремонтните дейности ще приключат.

За успокоение на елховчани центърът ще бъде от затворен тип и бежанците няма да се разхождат свободно в техния град. Те обаче са притеснени дали оградата ще бъде плътна или с телена мрежа, тъй като в същия двор е Помощното училище, в което учат 34 деца.

Сградата на разпределителния център за бежанци в Елхово е предадена на дирекция „Миграция" към МВР и ремонтните дейности се извършват под тяхно ръководство.