Всички ние публично трябва да поискаме повече информация какви въпроси е обсъждал Лютви Местан на срещата с турския президент.

Това заяви Янаки Стоилов, водач на листата на Коалиция БСП Лява България за Пазарджик, по време на среща с обществеността в Белово.

Припомняме, вчера стана ясно от руски източници, че ДПС лидерът Местан се е срещнал с новоизбрания турски президент Реджеп Тайип Ердоган в резиденцията му в Анкара.

Публикуваните снимки бяха пуснати от официалния сайт на президентската институция в южната ни съседка.

„Самите ние сме за развитие на добросъседските отношения и сътрудничество между България и Турция, но едно е отношението между двете държави, а друг е въпросът дали когато български представители на политически партии или държавни институции се срещат с най-висши ръководители на турската държава обсъждат тези теми, или обсъждат колко гласове ще се получат от Турция и колко хора ще дойдат да гласуват от там", коментира Стоилов.

По думите му трябва да се търси отговор публично, защото единствената информация, която имаме, е много оскъдна и е от турски информационни източници. Той подчерта, че прозрачността съответства на нашия ангажимент за открито управление, което отстоява национални позиции.