Знаменитият оперен изпълнител Лучано Павароти е починал рано тази сутрин в дома си в Модена, съобщи неговият мениджър, цитиран от информационните агенции.

Виртуозният италиански тенор е починал в 5.00 ч. местно време  след дълга борба с рак на панкреаса.
Снощи бе съобщено, че Павароти е изпаднал в безсъзнание и здравословното му състояние е много тежко.

Да си спомним...
Ave Maria 

На 12 октомври оперната звезда трябваше да навърши 72 години.
В последните му часове до него са били съпругата му Николета, дъщерите му Лоренца, Кристина, Джулиана и Аличе, сестра му Габриела, племенниците му, близки роднини и приятели.

На 25 август обичаният от милони меломани изпълнител беше изписан от болницата в Модена, където беше приет две седмици по-рано със съмнения за пневмония. След като състоянието му беше стабилизирано, той напусна лечебното заведение, за да се лекува в дома си под наблюдението на лекари-онколози.   

Преди постъпването си в болницата Лучано Павароти почиваше на вилата си заедно със съпругата си Николета и дъщеричката си Аличе. 

Виенската опера е издигнала днес черно знаме, за да отбележи смъртта на италианския тенор Лучано Павароти, който директорът на операта определи като "най-добрият тенор" на своето време.

У нас в ефира на националното радио през целия ден ще звучат арии на известният италиански тенор. 

Въпреки че желанието на почитателите на оперното изкуство да го видят отново на сцената не се сбъдна, той си отива с ореола на един от най-великите гласове на своето столетие.

Мениджърът на Павароти разпространи e-mail, в който се казва:
„Маестрото води дълга и трудна битка с рака на панкреаса, който накрая отне живота му. Както и през целия си живот, и в работа си, до края той остана позитивно настроен".

Лучано Павароти ще бъде погребан в събота в родния си град. Кметът на Модена е заявил, че театърът в града вече ще носи името на оперната легенда.

Припомняме, през юни миналата година Павароти беше опериран и прекара известно време в болница.