„Внимавай, като се прибираш вечер, някой да не ти счупи краченцето" и „Внимавай, че ако нещо се случи с теб, аз ще те наследя". Такива заплахи е отправил Евгени Кацарски към съпругата си Даниела, убита в края на февруари 2012 година пред дома й в Дупница. Софийски апелативен съд остави зад решетките обвиняемия.

Вече почти година Кацарски е в ареста и няколко съдебни състава на различни инстанции бяха категорични, че не е разколебана съпричастността му в убийството на Даниела.

Самото разследване е на финалната права. Очакваше се през януари материалите да бъдат предадени на прокуратурата за изготвяне на обвинителен акт. Нещата обаче се поотложиха заради поредната рокада в защитата на Евгени Кацарски.
След като смени няколко адвоката, в момента защитата му се води от двама юристи - Елена Димитрова и Марин Марковски, който в днешното заседание беше заместван от сина му Димитър Марковски.

Часове след като Марковски се запозна с материалите по делото, той поиска изменение на режима на неговия клиент. По думите му събраните доказателства не са достатъчни, за да се продължи вече 10-месечният престой на Евгени в кюстендилския арест. Според САС обаче от събраните данни безспорно е видна съпричастността на обвиняемия.

Решението на апелативните съдии не подлежи на обжалване. В мотивите си съдът взе предвид споменатите вече заплахи, както и че убийството става в деня на развода им. Освен това открит е и близо двукилограмов винкел, с който брутално е потрошен черепът на Даниела. ДНК експертиза доказва, че биологичният материал по желязото е именно на Евгени.

Срокът на задържане изцяло съответства на тежестта на повдигнатото обвинение и е в рамките на разумните граници, отчетоха още съдиите. Освен това очаква се съвсем скоро делото да влезе в съда за разглеждане по същество.