Новият изпълнителен директор на "Авиоотряд 28" ще Венелин Рачев, съобщи БНР.

Смяната се наложи след като предишният ръководител на звеното, което извършва правителствените полети, Тодор Бояджиев подаде оставка в сряда. Това е станало само няколко часа преди самолетът, превозващ премиера Бойко Борисов, да се наложи да кацне аварийно.

На брифинг днес транспортният министър Ивайло Московски обяви, че поводът за оставката на Бояджиев е несъгласие с финансирането на авиоотряда. Звеното се намира под шапката на Министерство на транспорта.

Припомняме, предишната смяна на ръководителите на звеното за специални полети и превози беше през 2013 година, след като се разрази скандала за търговските превози, осъществявани от"Авиоотряд 28".
Според твърденията със самолета на "Авиоотряд 28" е превозвал футболисти, певици и други подобни "търговски полети", които са били заявени от външни организации и са били разрешени от Бойко Борисов като премиер при управлението на ГЕРБ. Сметната палата излезе с одит на работата на отряда.

Тогава Тодор Бояджиев замени на поста му Пенчо Пенчев, който също подаде оставка. Близо година по-късно прокуратурата му повдигна обвинение.