БСП реши досегашният кмет на община Чирпан Кичка Петкова да е кандидатът им за втори мандат. Решението е взето по време на четвъртото заседание на 20-ата конференция на социалистите, съобщават от партията.

Гласувани са и 11 кандидати за кметове на населени места.

По време на форума е приет отчетът на председателя на общинската организация Стайко Генов за изпълнението на поетите 12 ангажимента пред избирателите през 2011 година.

Генов е изтъкнал, че реализираната политика от кметския екип е изключително важна и с дълготрайно влияние за положителното развитие на общината. Пред присъстващите Стайко Генов се е спрял в детайли на постигнатото за възрастните хора, децата, инфраструктурата, транспорта, сигурността, културата, бизнеса, сметосъбирането, здравеопазването и работата по европейски проекти.

От столетницата поясняват, че от издигнатите кандидати за законодателна власт в Чирпан са били гласувани 21, като Кичка Петкова ще е водач.

Предстои Националният съвет на БСП официално да утвърди кандидатурата за кмет на община Чирпан. Освен това общинският партиен съвет трябва да приеме предизборна платформа за следващите четири години местно самоуправление.

Днес в страната продължават конференциите за избор на кандидати за кмет на БСП за предстоящите местни избори. Такива се провеждат в Стара Загора, както и в Бургас - в община Карнобат, в община Добрич, също в Перник - община Радомир, както и в град Лом.