Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров напуснал България. Решението си той обяви по Канал 3.

"Не искам да подлагам на риск живота на децата си, тъй като имам информация, че те са застрашени", обясни по телефона Димитров, цитиран от електроннот издание на в. „Сега".

"Намирам се в страна от Европейския съюз, където ще направя интервю пред нотариус и ще разкажа какво знам. Това ще бъде застраховка за живота на децата ми", обяснява Димитров.

"Не искам да им се случи това, което се случи напоследък на други деца", допълни той, визирайки отличането на дъщерята на Брендо. "Не желая вече да съм политик, това е мръсен спорт", оплака се ексдепутатът. Емил Димитров разкри, че още преди оставката на Борисов се е опълчил решенията в ГЕРБ да бъдат вземани еднолично от Искра Фидосова и Цветан Цветанов.

Преди да напусне България, Димитров се е чул с експремиера Бойко Борисов да му благодари за обвинението за конфликт на интереси. Преди няколко дни комисията след почти година отлагане на решението излезе със становище, че той е бил в конфликт на интереси по отношение на няколко законови промени, които е прокарал в парламента. "Това е активно мероприятие срещу мен", каза Димитров, който бе отстранен от ГЕРБ. Бившият депутат твърди, че след като даде изявление пред нотариус ще се върне, защото "не искам да ставам емигрант".

Вчера Цветан Цветанов лаконично заяви, че ГЕРБ няма нищо общо с Емил Димитров.