Необходима ни е бетонна стена с ограда по цялата граница с Турция. За това настоя депутатът от парламентарната група на "Атака" Магдалена Ташева в сутрешния блок на Нова телевизия.

Тя подчерта, че пограничните стени помагали на САЩ, на Израел и на други държави да възпират хора и запита реторично защо и на нас стената да не помогне.

Според нея 99% от имигрантите идват от Турция и те били хиджра - разпространявали исляма чрез преселение, което било похват на исляма още от времената на Мохамед и неговите преки последователи. 57-те ислямски държави финансирали хиджрата към християнския свят, разкри тя.

Ташева заяви, че сред имигрантите имало и канибали.

"Това, което виждаме в момента, е поредното разпространение на исляма чрез преселение", коментира още тя.

По думите на атакистката, цялата имигрантска вълна към Европа е предизвикана от съвместните действия на определени кръгове в Брюксел и трафикантите на хора, които били под контрола на САЩ и по-конкретно службите им, като в крайна сметка имигрантската вълна към Европа била организирана от САЩ.

Тя подкрепи твърденията си, като изтъкна, че репортери на CNN взимат всеки ден интервюта от трафиканти на хора, а службите на Гърция, Турция, Европа и САЩ няма как да не ги знаят кои са и да не им противодействат, ако биха имали желание.

В тази връзка тя напомни, че през 2012 г. тогавашният външен министър Николай Младенов свикал среща на "главорези" във връзка с конфликта в Сирия, на която присъствал пратеник на Израел с арабско име, с което може би тя искаше да намекне за конспиративното "направляване" от страна на еврейската държава на конфликта.

От своя страна депутатът от Реформаторския блок Настимир Ананиев изтъкна, че България може да има желание да приеме бежанци, но това се разминавало с възможностите ни. "Нашият капацитет е почти запълнен", посочи той.

Според него българските власти били затегнали силно контрола по границите ни. Не виждал проблемът с имигрантите да е като този в Унгария и Германия.

Трябва да се прави разграничение между хората, които пристигат - едно са бежанци, друго са икономически имигранти, посочи Ананиев и призова да се направят изнесени регистрационни центрове за бежанци/имигранти извън ЕС.

По думите му, статутът на бежанец е временен и ако и когато се успокои обстановката, тези хора, които сега заливат Европа, трябва да бъдат връщани по родните си места. "Арабските страни трябва да поемат отговорност. Общност, която да подпомогне сама себе си", настоя реформаторът.

Опонирайки на "клишетата" на Ананиев, Ташева изтъкна, че в скоро време може да ни трябват визи, за да стигаме до Женския пазар в София, визирайки арабизирането на централния софийски район.

Ташева настоя България в никакъв случай да не влиза в Шенгенското пространство и заключи, че вече било видимо пропукването на "Брюкселската империя", като пример за това било, че Вишеградската четворка не е приела "диктата на Меркел" относно разпределението на имигрантите в страните от ЕС.