архив news.bg
Трима души са задържани след инцидент пред столичния клуб "Червило", съобщава пресцентърът на МВР.

Тази нощ към 4.50 часа автопатрул е извършвал проверки на неправилното паркирани автомобили.

Тримата полицаи забелязват срещу клуба неправилно паркиран лек автомобил "Порше Карера" със софийска регистрация.
Когато от "Червило" излезли мъж, придружен от две жени и се качили в поршето, полицаите приближили и пристъпили към проверка на документите на водача. 

Те му поискали документи са самоличност, за управление на МПС и документи на колата. 

Тогава мъжът се опитал да потегли, но един от полицаите му препречил пътя. В този момент шофьорът предприел агресивно поведение - отказал да представи документите и нападнал с псувни и обиди полицаите.

Предупреден, че осуетява полицейска проверка, полицаите му разпоредили да изключи мотора и да се легитимира. Той отново не се подчинил, продължил с хулите и пак се опитал да потегли.

Като не успял, хванал за реверите на жилетката единия от проверяващите за реверите на жилетката и я скъсал.
Сред крясъците и ругатните му, полицаите му сложили белезници, но тогава от поршето излезли и двете жени, които се нахвърлили с удари срещу тримата служители на реда.

Тримата са оставени в ареста за 72 часа с прокурорско нареждане

Повикан е втори автопатрул и тримата, в явно нетрезво състояние са отведени към Първо РПУ, където продължили да буйстват.

Автомобилът е останал паркиран на място, по обед ще бъде прехвърлен на паркинга пред Първо РПУ за оглед и документиране.

В Първо РУМВР е установена самоличността на тримата мъжът - И.П. на 36г. и двете му придружителки  М.Г. на 21г. и 28-годишната И.Ц. - и тримата софиянци, и тримата известни на органите на реда за притежаване на наркотици. 

При обиска у мъжа  открита суха зелена маса.

Той е отказал тестване за алкохол, както и да му бъде взета кръвна проба, отказал е и да подпише какъвто и да е документ по случая.

От съпротивата на мъжа и ударите на жените единият полицай е с охлузвания по главата, едната ръка и скъсана полицейска жилетка.

Извикан е екип на КАТ за съставяне на акт на водача.
Образувана е преписка за притежаване на наркотични вещества и за хулиганство  - срещу тримата /чл. 325 ал. 2 от НК/. Предстои материалите  да бъдат докладвани на дежурен прокурор.

Междувременно стана ясно, че с разпореждане на прокурор на тримата е наложено задържане за 72 часа.