Качеството на салатите, гъбите и краставиците, а така също и други зеленчуци, растящи на холандска земя, е далеч от нормите. Заради интензивната експлоатация почвата е напълно изтощена и не може да произвежда необходимото количество минерали, които в процеса на растежа се превръщат във витамини.
Например съдържанието на витамин С в парниковите краставици за последните няколко години е намаляло с 99%, твърдят учени от Аграрния университет във Ваганинген.
Съдържанието на витамини в броколито и цветното зеле от 2001 година насам е намаляло съответно с 84% и 64%. Цикорията пък изобщо не съдържа витамини.
Единственият зеленчук, произвеждан в Холандия, който е повишил нивото на витамини, е червената чушка: сега тя съдържа с 3.6% повече витамини, отколкото преди 7 години.
По-голямата част от земите ни е мъртва, констатира организацията за защита на правата на потребителите Consumentenbond, цитирана от hicomm.bg.
Podroben
на 01.05.2008 в 10:39:07 #4Наемам холандци да дойдат да стопанисват чернозема ми в Добруджа Холандия има най-висока гъстота на населението - по-висока дори от тази на Япония.
cojones
на 01.05.2008 в 03:36:48 #3" и затова местните жители стават все по-дебели" За съжаление вече всички сме свръх заразени от замърсен въздух и генно изменена храна,която не познава историята на Земята.
keke25
на 01.05.2008 в 02:41:59 #2Къде си виждал пустеещи?Всичко е дадено на арендатори.
BAI IVAN
на 01.05.2008 в 02:18:09 #1Много тъпи тези холандци. Пак трябва да ги учим на земеделие. Ето затова сме оставили нашите земи да запустяват!