Орхан Яшаров, който стана причина за истински екшън по три ключови булеварда на Пловдив в неделя като отказа да се подчини на полицейско разпореждане, остава за 72 часа в ареста с прокурорско решение, пише БГНЕС.

Припомняме, че след отказа му да спре по сигнал на полицейски патрул, Яшаров предизвика преследване с бясна скорост. Заради преследването беше предизвикана катастрофа, в която бе ранен полицай, а общо четири коли бяха потрошени.

Предстои да бъдат повдигнати няколко обвинения - за умишлено причинено пътнотранспортно произшествие с ранен полицай, за неизпълнение на полицейско разпореждане и за хулиганство. По време на преследването, Орхан Яшаров няколко пъти е опитал да избута патрулката, а накрая е успял и я е вкарал в насрещното движение, където тя катастрофира челно с друга кола.

26-годишният Орхан Яшаров от ромската Аджисан махала в Пловдив, има вече криминална регистрация за хулиганство и е попадал пред очите на правосъдието преди години заради побой над ученик. След причинената катастрофа вчера той опита да избяга, но беше заловен от полицията и арестуван в ІV РПУ. Преследването е започнало, след като той навлязъл в улица със забранено движение в квартал Капана и отказал да спре за проверка от патрулния екип.