TV7 продължават излъчването си, съобщиха от медията. По-рано през деня излезе информация, че от днес телевизията щяла да спре излъчването на актуални събития. Според "Стандарт" екипът чака две заплати, но току-що ръководството съобщи, че парите са преведени. Така екипът трябва да отмени планираната за 15,00 ч. безсрочна стачка. Журналистите обаче не бяха получили СМС-и от банката с потвърждение.

Официалното съобщение на телевизията гласи: "Във връзка с публикации в някои медии, че „в понеделник TV7 спира", бихме искали да направим следното опровержение:

Факт е, че TV7 не спря, както ни убеждаваха колеги. Намеренията на ръководството на телевизията са коренно различни от закриване на медията.

Както знаете, групата канали TV7/NEWS7/SUPER7 премина през доста труден период. В момента, както и нашите зрители отбелязват, TV7 и NEWS7 са двете най-свободни и обективни национални медии. Всички телевизионни специалисти от трите канала, както и ръководството на медиите, ежедневно доказват своя професионализъм, отдаденост на журналистическата професия и своя обществен дълг.

Подобни публикации като гореспоменатите не са в полза нито на обществения интерес, нито на зрителите, нито на журналистическата общност. Работата на колеги с непотвърдени слухове подвежда аудиторията, създава инсинуации и интерпретации, които са далеч от истината.

„В момента приоритет ни е новата програмна схема на телевизиите. Подготвяме доста изненади за нашите зрители. Новият телевизионен сезон ще бъде повече от интересен" , заяви Изпълнителният директор на медиите Кирил Благоев.