Новият Mitsubishi Lancer седан ще стъпи по родните пътища идния месец, стана ясно на теста на модела за журналисти в Италия, съобщава агенция Speed-Press.
Първите бройки - с най-малкия двигател в гамата - 1,5 л бензин (109 к.с.), и с 2-литровия дизел помпа-дюза на VW (140 к.с.) пристигат през декември.
Догодина идва версията с по-големия бензинов агрегат - 1,8 л (143 к.с.).

От японската фирма направиха неочаквани разкрития - готови са още две версии на модела: хечбек и RallyArt - тя отново ще е седан и ще е насочена към феновете на спортни автомобили, които не могат да си позволят Evo X.
Дългоочакваната бегачка пък ще зарадва платежоспособните си почитатели през лятото. Хечбекът бе демонстриран само на снимки, като домакините забраниха на журналистите, сред тях и представител на Speed-Press, да го снимат.

По завоите на о-в Сардиния Lancer демонстрира отлична динамика, пъргавина и стабилност. На 2-литровия дизел е „изработен" специфичен звук, като с доста стабилно каране средният разход е под 7 литра на 100 км.

Автомобилът се предлага с цял куп екстри, сред които се откроява авангардна аудиосистема със CD чейнджър, 9 говорителя, усилвател с 650 вата и субуфер в багажника. Базовата цена на модела е 28 990 лв. с ДДС.