За втора поредна година "Webit Expo & Conferences" ще събере всички представители на маркетинга, рекламата, електронния бизнес и търговия в рамките на най-голямото събитие в областта на дигиталния маркетинг и Интернет бизнеса за Централна и Източна Европа.

През октомври един от най-високопоставените представители на Facebook, г-н Блейк Чендлий - вицепрезидент за Европа, Близкия Изток и Африка ще посети за първи път в историята на Facebook държава от региона на ЦИЕ.

Той ще присъства на официалното откриване на Webit Expo & Conferences и ще участва в конферентната програма с лекция за използването на социалните мрежи за маркетинг и успешен бизнес.

Социалната мрежа Facebook бързо стана глобален феномен. Потребителите й в цял свят за момента са повече от 400 милиона, което я прави третата по големина на населението страна в света след Индия и Китай.

Българските потребители на Facebook също нарастват лавинообразно и вече наброяват около 1,5 милиона.

"Социалните мрежи се превърнаха в един от най-важните канали за комуникация на фирмите с техните клиенти. Вече няма мултинационална фирма без страница във Facebook. Това е и причината все повече български компании предприемчиво да я използват като комуникационен канал и среда за продажби" казва г-н Пламен Русев, председател на е-Академия, организатор на събитието.

Обявената начална дата на конференцията е 27 октомври, и ще бъде с продължителност от 3 дни.