Трима души са тежко пострадали, след като товарен автомобил падна от мост върху главен път Е-79 край Симитли, предаде БГНЕС.

Пътният инцидент стана към 15 часа днес на 3 км след Симитли в посока Кресненското дефиле. Товарният автомобил, минавал по надлеза над главния път, свързващ селата Палето и Черниче. Той скъсал перилата на моста и паднал върху габарита на главен път Е-79.

При инцидента трима души са пострадали, двама от които тежко. Един от ранените е транспортиран в спешния институт "Пирогов" с черепно-мозъчна травма. Това е 56-годишният Георги Георгиев от Монтана. В тежко състояние е и 45-годишният Димитър Велев, който е настанен с фрактури на крайници и контузии на вътрешни органи в реанимацията на благоевградската болница. Именно той е карал камиона. Има опасност за живота им.
Йордан Дечев, на 45 години бил третият пътник в камиона. Той няма сериозни наранявания, но ще остане под наблюдение в хирургичното отделение на МБАЛ Благоевград.

Вероятно той е казал на лекарите, че преди да тръгнат е пил джин. Направени са им кръвни проби, тъй като са лъхали на алкохол.

Камионът "МАН" идвал от село Черниче. При ляв завой той навлиза в моста над Е-79. Веднага след това се отклонил рязко в ляво, минал през насрещната лента, скъсал 10 метра предпазен парапет и част от него се стоварила върху дясната лента в посока Симитли на Е-79.

Вероятно скоростта на товарния автомобил е била много висока, тъй като е паднал върху Е-79 с предната си долна част като е прелетял почти над двете пътни платна.

 

"24 часа"припомня, че преди 4 години Шумаро нападна и преби по време на работа фелдшерката Мария Савева-Командова от Спешен център - Симитли. При слизане от линейката Шумаро и жена му се нахвърлили с ритници и юмруци върху фелдшерката и шофьора Спас Агов. Те били недоволни от закъснението на линейката. При извършената проверка на по-късен етап се установило, че всъщност е подаден грешен адрес. Вследствие на боя фелдшерката бе със счупена гръдна кост.

Велев беше осъден на първа инстанция в Районен съд - Благоевград, последва обжалване и присъдата му бе потвърдена и на втора инстанция.

Димитър Велев-Шумаро е популярен в родното си село Крупник и района с криминални прояви, бурен нрав и полицейско досие. През октомври той бе нападнат и пребит от двама братя по време на събор в съседно село, на следващия месец той отвърна и преби с метален прът единия от братята. В миналото Велев беше известен като дървен бос.