Варненската полиция е заловила двама души за стрелбата срещу шефа на "Спартак" ООД - фирма за частна охранителна дейност чрез използване на технически система за сигурност.

По чудо 38-годишният варненец е невредим, след като джипът му BMW Х5 е надупчен с изстрели от Калашников.

Опитът за поредното показно убийство е станал снощи малко след 20 часа.

При извършения оглед на местопроизшествието са иззети 13 гилзи 5,56/45мм, на около 60 метра по посока на оттеглянето на извършителя в тревата се намери метален сгъваем приклад от АК 74.

От извършения първоначален оглед на автомобила на мишената са установени множество входни пробойни по купето от всички страни, които са по най-ниските части на автомобила. По вратата на водача няма попадения, разясни на брифинг комисар Димитров.

Часове по-късно, около 9 ч, е задържан стрелецът - Св. Д. На 24 г. от Варна, без криминални прояви, неосъждан.

Със съдействието на задържания Св. Д. е намерено оръжието, с което е извършена стрелбата - АК 110 - със сгъваем приклад. Изстреляни са поне 15 куршума, калибър 5.65. Самият приклад бе намерен на метри от местопрестъплението.
Оръжието е предадено за експертиза.

В ранния следобед днес е задържан и шофьорът на колата, с която се е придвижвал стрелецът. Тя е "Ауди" с врачанска регистрация.

Водачът е Ив. Т. също на 24 г. от Варна, известен с прякора Джуджето. Той има множество криминални регистрации и в момента изтърпява условна присъда за причиняване на средна телесна повреда.

На този етап причината за стрелбата е икономически неуредени отношения между стрелеца и потърпевшия, коментира окръжният прокурор Владимир Чавдаров. Той допълни, че се работи и по други възможни причини за стрелбата.