Димитър Тадаръков е новият изпълнителен директор на ДФ "Земеделие".

Кандидатурата му е внесена за гласуване на заседанието от министъра на земеделието и горите и председател на УС на ДФ "Земеделие" Нихат Кабил след съгласуването й от министър-председателя.

Тадаръков е генерален директор на "Булгарлизинг" АД, президент е на "Булгарлизинг холдинг", както и председател на Българската лизингова асоциация.

Името на Тадаръков присъства в Бялата книга за банковите фалити в България като свързан с източването на 11 държавни оръжейни предприятия.
В книгата се твърди още, че той е намалил с незаконни действия акционерното участие на държавата в "Булгарлизинг" от 80% на близо 30%.

Тадаръков откупува на вторичния пазар задълженията на редица държавни предприятия към Дойчебанк и "Сосиете Женерал".
Придобил правата на кредитор обаче, той предявява искове към същите тези предприятия в стопроцентов размер, внася искове за несъстоятелност или за размяна на дълг срещу собственост, сключва цесионни договори за техните задължения, пише още в Бялата книга.

 На парламентарните избори през 2001 г. Тадаръков беше в листите на ДПС, а наскоро с подкрепата на Ахмед Доган беше избран за член на управителния съвет на държавната Насърчителна банка.

Припомняме, първоначално земеделският министър предложи за шеф на фонда настоящия му зам. шеф Ализан Яхова. Кандидатурата обаче не бе одобрена от премиера Станишев.

До необходимостта от тези рокади се стигна, след като досегашният изпълнителен директор на фонд "Земеделие" Асен Друмев се оттегли. Припомняме, той е обвинен в сключването на неизгодна сделка за наем на офиси на Фонд "Земеделие" в страната. 
Той се разследва за злоупотреби за 1 млн. лева.