23-годишен младеж е прострелян рано тази сутрин при бракониерски лов в село край Сандански, пище БГНЕС. Пострадалият е транспортиран за Пирогов, състоянието му е тежко.

Инцидентът станал малко след 7 часа тази сутрин в землището на село Полски. 23-годишният Антон Н. И приятелят му Д. А., на 24 години, излезли на лов. И двамата са от с. Плоски. Пушката на 24-годишния била заредена със сачми за стрелба по едър дивеч, или т.нар. "13 нули". Което означава, че тръгнали на бракониерски лов. В момента ловците имат право на отстрел на птици, сезонът на едър дивеч, като дива свиня, започва през октомври.

По време на "излета" Д.А. е произвел неволен изстрел, сноп сачми попаднал в коремната област на Антон. С кръвозагуба простреляният е транспортиран до болницата в Сандански, хирурзите са го оперирали. Но една от сачмите е заседнала в гръбначния стълб.

Към 13 часа днес простреляният е транспортиран по спешност за "Пирогов". Ловната пушка на Д.А. е иззета от полицията, същият е задържан за 24 часа в ареста на РУП-Сандански.

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.