„Какво правите, г-н Борисов - слагате ред в държавата или се опитвате да съсипете политическия си опонент?" Този въпрос бе отправен към премиера по време на парламентарния контрол от БСП депутата Корнелия Нинова.

Повод за него бе изказване на Борисов, цитирано от Нинова - Най-голямото наказание за един политик не е дори самата присъда, а фактът да отидеш в съда. Да започнат да те съдят, да ти повдигат обвинения - това е достатъчно като наказание. Колко ще го осъдят след това е друг въпрос, но като имидж, като професия той вече е загубен.

Каква е целта на преследването и проверките срещу бившите управници, попита още Нинова и коментира, че истинската цел на ГЕРБ е да се омаскарят тези, които имат различно мнение от премиера Бойко Борисов.

Вие целите да омаскарите БСП, обобщи тя.

Премиерът бе лаконичен в отговора си и заяви, че политиката, която ГЕРБ прави не разграничава политическите партии.

26 наказателни производства има срещу бивши управляващи, стана ясно още от думите на министър-председателя. Той подчерта, че се разследват и настоящи министри, а не само бившите.

Целта на преследването срещу бивши управляващи е да възтържествува справедливостта, категоричен бе премиерът, като уточни, че се разследват не само представители от управлението на тройната коалиция, а и от предходни управления.

Корнелия Нинова не бе доволна от отговора и в правото си на два уточняващи въпроса попита Борисов дали в неговите редици има случаи на корупция и конфликт на интереси.

Тя поиска отговор дали правителството на ГЕРБ сключва необезпечени договори. За пример цитира писмо на говорителя на Оли Рен, в което се посочва, че в Брюксел искат информация дали днешното правителство сключва необезпечени договори.