„Има паралелна структура на МВР в държавата, която работи и подслушва, и зад това стоят Станишев и хората му", заяви пред журналисти при инспектиране на моста над р. Стряма лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за разпространения до медиите скандален разговор между него, ексземеделския министър Мирослав Найденов и градският прокурор на София Николай Кокинов.

Бившият министър-председател твърди, че в дома му в Банкя, където се върнал след напускането на поста, са поставени записващи устройства и обвини директно лидера на БСП Сергей Станишев и „шайката около него".

„Някой действа, работи, записва, манипулира, компилира. Аз само знам, че от дома си не съм излизал", посочи той, цитиран от БНР.

Коментирайки още паралелната по думите му структура, която е по-мощна от МВР, Борисов посочи, че тя работи, за да влоши бизнес климата у нас. Според него в структури е възможно да има и хора от МВР.

„Наглостта и подлостта на тези хора стигна до там да ме подслушват в дома ми", подчерта лидерът на ГЕРБ, потвърждавайки, че записаният му разговор с Найденов е реален.

В коментар кое е лицето, което изпраща СРС-записите, Борисов заяви: „Нищо не пречи да има и бивши служители на службите, които сега са с ниски пенсии и за много пари биха могли да го направят".

По думите му тези структури могат и да правят автомобили, близнаци на колите на МВР с оборудване.

„Когато някой се възползва от тези неща, всичко ще се обърне срещу него. Не го пожелавам на никой това, и на Станишев дори", допълни Борисов.

Според него със сигурност рано или късно истината ще излезе наяве.

„Много вярвам на главния прокурор за това, че като добър съдия ще може да отсее всички слаби места на тезите, които излизат", отбеляза Борисов.

„Най-лесният начин е да маскариш политическия си опонент, вместо да излизаш на дебати и да се сравняват политики.
ГЕРБ никога не го прави и не се занимава с папки и флашки", отсече той.

"Защо никой в момента не пита за програмата на ГЕРБ и какво печелят хората от това", коментира още Борисов, посочвайки, че от омаскаряването на всички никой не печели нищо.

Според него ДПС и БСП не искат да управляват и това ще се види след изборите.