Жълт код е в сила за 19 области на страната за днешния ден. Това показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Обявеният код е заради силен вятър.

Кодът е в сила за цяла Северна България, по морето, както и областите Благоевград и Кюстендил. В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол и Сливен ще духа силен вятър от север-северозапад. Скоростта му ще е 14-17 м/с, а поривите до 20 м/с.

Жълтият код предупреждава, че времето е потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако се планува работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск, съветват синоптиците.

За останалата част от страната не са в сила кодове за потенциално опасно време.

Синоптиците прогнозират, че днес облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд, само в Рило-Родопската област се очакват по-съществени валежи. Ще духа умерен временно до силен вятър от северозапад, по Черноморието от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22°.