101 таксиметрови водачи се движат с отнети свидетелства за управление на МПС с изчерпани точки, а 64 - нямат гражданска отговорност.

Това съобщават от пресцентъра на МВР като цитират резултати от проверка на таксиметрови шофьори, осъществена от служители на Пътна полиция-СДВР
Над 6450 водачи на таксита са проверени от столичната пътна полиция. 930 от тях не са платили глобите си, става ясно след административната проверка. Тя е в рамките на постигната договореност за взаимодействие с големите таксиметрови компании в началото на април.

Припомняме, на среща между ръководството на СДВР и големите таксиметрови компании, бе постигната договореност за взаимодействие и недопускане на сериозни инциденти.

Установени са близо 1200 шофьори, на които предстои връчване на наказателни постановления. В столичната пътна полиция трябва да се явят 160, които са официално призовани.

Пътните полицаи са засекли и 34-ма таксиметраджии, които упражнявали професията с отнета шофьорска книжка за алкохол, други 52-ма са натрупали редица актове, за което предстои да им бъдат отнети свидетелствата за управление.

Проверката в масивите на пътната полиция показа, че девет водачи, ангажирани в платения превоз, са неправоспособни, а други 146 се движат с изтекъл срок на шофьорската си книжка.

От столичната пътна полиция уверяват, че е създадена необходимата организация всички водачи - нарушители да бъдат санкционирани по най-бързия начин.
Наскоро още 30 по-малки таксиметрови фирми са заявили желание за съвместна дейност и са предоставили данни за техните служители, които ще бъдат проверени по същия начин, допълват от СДВР.