"Атака" никога, по никакъв начин и в никакъв документ не е подписала съгласие да се спре проектът "Южен поток", категоричен бе Волен Сидеров и допълни, че това е било политика на управляващите партии в миналия кабинет.
Предишният министър-председател се съгласи проектът да спре след намесата на американските сенатори, поясни атакистът.

"На 1 юни Йотингер каза ясно, че никакъв „Южен поток" няма да се построи, ако Русия не признае Киевския режим", продължи да се аргументира Сидеров. Той обясни, че още на другия ден ЕК започнала да подготвя санкции срещу нас, ако случайно има отклонение от "колониалната политика на послушание на България". България няма право да си защитава договора и да го изпълнява - казва Брюксел, недоволен е Сидеров.

"Че "Южен поток" не трябва да се строи го каза една друга коалиция", посочи той. Когато не се построи, печели Турция, защото ще купуваме руски газ с турска надценка.

Националистът обяви категорично, че "Атака" е "за" построяването на Южен поток. По думите му, политиката на послушание спрямо САЩ и Брюксел показва, че България губи от нея.

Каква точно подкрепа искате от нас, г-н министър-председател? Това попита Сидеров и обяви, че България трябва да има двустранен договор с Русия. "За това имате нашата подкрепа с 2 ръце", обяви той. Ако не изпълним „Южен поток", следват неустойки, арбитраж, прогнозира националист номер 1.
Този път премиерът да не бъде "послушен" към Вашингтон и Брюксел, призова още Сидеров.