ДПС ще предложи вот на недоверие към кабинета „Борисов" за провал на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, отлагане присъединяването към Шенген, полицейщината и за нарушаване на човешките права.

Това стана ясно по време на пресконференция в централата на партията. Припомняме, малко по-рано от БСП заявиха, че ще се съобразят с искането на ДПС за тема на новия вот на недоверие.

Зам.-председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че след консултациите с другите политически партии, които започват утре, ще бъдат представени и мотивите за този вот.

От партията на Ахмед Доган настояват разискванията по вота да се проведат в началото на по-следващата седмица, така че най-вероятно той ще бъде внесен следващата седмица.

Според Лютви Местан се очертава широко съгласие в парламента за необходимостта от вот на недоверие по темата за вътрешна сигурност и обществен ред, полицейщината и нарушаването на човешките права.

ДПС има ясна цел за вота - да се създадат предпоставки за предсрочни парламентарни избори, подчерта той и изтъкна, че вотът не е насочен само към Цветан Цветанов, който по думите му, отдавна е заслужил да бъде обект на вот на недоверие, а към цялото правителство.

Заявяваме, че сме готови за предсрочни избори, смятаме ги за необходими, подчерта Местан и добави, че макар целта на ДПС с този вот да не са персонални промени в кабинета, ако има такъв резултат от вота, това също е резултат.