Бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка „Липник" отново е обявена за публична продан, но този път не е само Дом 1, както преди, а цялата. Това стана ясно днес по време на пресконференция в кантората на частния съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, съобщава Топ новини Русе. Лесопарк „Липник" се намира на по-малко от 10 км от Русе.

Цената на имота е близо 400 000 лева. Освен трите сгради - Дом 1, Дом 2 и Дом 3, в нея е включена и земята, която към момента е част от държавния горски фонд.

Първоначално е описан и обявен за продан на търг само Дом 1, защото фирмата-лизингодател на покойния бизнесмен Михаил Михов, по известен като Мишо Бирата, „България Лизинг" е водела дело, за да докаже, че цялата резиденция е била притежание на собственика на пивоварна „Леденика".

Минаването през съда се е наложило, тъй като останалата част от комплекса за отдих на бившия първи по времето на социализма, е била извадена от патримониума на „Дунав Плаза" и прехвърлена на фирма, управлявана от шофьора на съпругата на Михаил Михов - Ева Михова.

Обявата за продажбата на имота е от вчера, поясни Иван Хаджииванов.