В социалните мрежи хората вече се организират за протест в Стара Загора, след като снощи там автомобил прегази дете, съобщава Нова телевизия.

Шофьорът, прегазил 4-годишния Паоло, е приет в болница
Още...

Припомняме, 4-годишно дете почина, след като е било блъснато от джип. Детето е карало велосипед в близост до училището.

Според десетките свидетели на инцидента джипът се е движил с висока скорост. Той е станал около 19.00 часа. Детето карало колело с родителите си на пешеходната зона в града. Трагедията е станала на метри от училище „Васил Левски".

Призивът в социалните мрежи е днес в 10.00 часа всеки да отиде на мястото на трагедията с цвете в ръка, за да покаже съпричастност към близките и с искане за справедлив процес.

Шофьорът вече е задържан за 72 часа, като Окръжната прокуратура му е повдигнала обвинение. Директорът на полицията Иван Чолаков съобщи, че инцидентът станал, докато мъжът маневрирал в пешеходната зона. Той е от Стара Загора, около 45-годишен.

 

Тази сутрин стотици старозагорци се стекоха на мястото, където снощи 4-годишният Паоло бе прегазен, съобщава БГНЕС. Мястото е отрупано с цветя и запалени свещички. Дечица с цветя излязоха от близкото училище „Иван Вазов". Те споделиха, че неведнъж са ставали свидетели на преминаващи с висока скорост автомобили. Разказаха, че родителите им са казвали да внимават, защото дори на пешеходната зона не е безопасно за тях.

Старозагорци спонтанно затвориха ул. „Кольо Ганчев" с цветя и запалени свещички. Те настояват улицата да остане затворена - това, за което са настоявали и преди инцидента.

Паоло и сестричката му Анджела са дълго чакани в семейството - 15 години. Близнаците са родени на 25 март 2010 г. след 6-и опит за инвитро зачеване.