Световните медии изнасят нови подробности по предполагаемия опит за изнасилване на служителка на хотел Sofitel близо до Таймс скуър в момент, когато шефът на МВФ Доминик Строс-Кан - обвинен за това, се намира в нюйоркски затвор.

Върху чаршафи в разкошния апартамент, където е пребивавал международният финансист и френски политик са намерени следи от кръв, което потвърждава показанията на жертвата - 32-годишната камериерка, чието име не се разкрива от съображения за сигурност.

Тя твърди, че Строс-Кан гол се е нахвърлил върху нея, когато тя е влязла да почисти стаята, мислейки че е празна. Той я заклещил в спалнята и я хвърлил на леглото, въпреки че тя отчаяно се съпротивлявала. В хода на схватката двамата са получили травми, но от драскотините е останала кръв.

След това според твърденията на служителката той я настигнал в малката зала и я повлякъл към банята, където във ваната отново я принуждавал към секс. Тя е разказала на персонала на хотела и помолила да извикат полиция.

Според The Daily Mail обаче тя се е свързала със своя по-голям брат и му разказала, неудържимо ридаейки. Мъжът е казал за британския вестник, че сестра му е много усърдна служителка и е станала жертва на престъпление.

Според показанията на камериерката Строс-Кан я е принуждавал към извратен секс - орален и анален. Той я хванал за гърдите и минимум два пъти я е насилил да докосне с устните си неговия пенис. Според прокурорите тези обвинения са много сериозни, а показанията на жертвата изобилстват с детайли.

Засега информацията за жената се пази в тайна, но стана известно, че тя е емигрантка от Гвинея, Западна Африка. Живее в нюйоркския район Бронкс с мъжа си и 16 годишната си дъщеря.