В момента удължаване на надзора над КТБ е много по-важно от срещите с Жозеф Дол. Това е личното мнение на лидера на ДСБ Радан Кънев.

Оказва се, че за Реформаторския блок срещата с президента на ЕНП Жозеф Дол не е толкова важна. Те се събраха в стаята си в Народното събрание и противно на очакванията на медиите обсъждали основно ситуацията с КТБ.
Затова и цялата група на реформаторите реши да отиде на заседанието на временната бюджетна комисия, която изслушва управителя на БНБ Иван Искров.

В същото време депутатите от ДСБ са под пара и също се събраха на кратко съвещание. В 16.00 часа Гражданският съвет на реформаторите също ще обсъди актуалната политическа ситуация.

Радан Кънев коментира, че РБ иска удължаване на специалния надзор над КТБ. Не говорим за правителство, изтъкна той. Темата за кабинет, по думите му, щяла да се обсъди спокойно, без всякакво бързане. Щели да се дискутират срещите с Жозеф Дол и изявлението след това на Бойко Борисов.

Ще продължим срещите си, не смятаме, че нещо драматично се е случило днес, което да изисква спешно наше решение, убеден е Кънев. РБ продължавали срещите и разговорите по вчерашната си позиция (нежелание за участие в коалиция на малцинството). Нямаме ново решение, нямаме спешно заседание, изтъкна той.

Реформаторите ще сондират и мнението на партийните си структури. Няма спешна и екстремна ситуация днес в българския парламент, смята лидерът на ДСБ. По думите му, спешното и важното е комисията по бюджет и КТБ. Именно в банката били рисковите проблеми на страната. Нямало нищо рисково в срещата с лидера на ЕНП.

Междувременно в парламента започна среща между Реформаторския блок и ГЕРБ. В 15.00 часа Радан Кънев и Меглена Кунева влязоха някак колебливо в стаята на герберите. Към тях се присъедини и Божидар Лукарски. Не се знае с кого е срещата, тъй като председателят на НС Цецка Цачева събра колегите си членове на временната комисия, която изготвя правилника за работа на парламента, за да определят как ще работи законодателният орган. Ясно е, че и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е в НС на срещата.