Колеги на петимата осъдени полицаи по делото за смъртта на Ангел Димитров - Чората ще организират събирането на подписка в тяхна защита.

Това съобщи членът на контролната комисия на синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов.

Инициативата ще започне от синдикалното дружество към ОД на МВР в Благоевград, чиито служители бяха осъдени за смъртта на Димитров. Попов се срещна с близки на осъдените полицаи в кабинета на директора на ОД на МВР.

Ще искаме и съдействието на медиите, добави Попов. Той посочи, че се очаква официална позиция от синдикалното дружество в местната полицейска дирекция.

Не вярвам в България да има служител на МВР, който да приема като нормална тази присъда, коментира Попов.

Като гражданин не приемам постановената присъда, заяви директорът на ОД на МВР в Благоевград комисар Константин Титянов.

Шефът на новия полицейски синдикат Иван Павлов отказа да коментира информацията с мотивите, че е в отпуск и не е запознат в детайли с предприетите действия.

Припомняме, Софийският военно-апелативен съд потвърди присъдите на петимата полицаи по делото Чората.

Припомняме, първата инстанция даде на Борислав Механджийски, Янко Граховски, Георги Калинков, Иво Иванов и Мирослав Писов общо 82 години затвор.
18 години затвор постанови съдът за Мирослав Писов, а Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков получиха по 16 години затвор.