Хиляди се събраха днес в Лондон и Дъблин, за да изразят солидарността си с гърците, предадоха световните информационни агенции.

Припомняме, че за утре е насрочен ключов референдум в Гърция, на който избирателите трябва да кажат подкрепят ли или не предложенията на международните кредитори. След като станат ясни резултатите, ще продължат тежките преговори между техните представители и гръцкото правителство относно гръцкия дълг. Правителството вече призова избирателите да кажат "Не" на кредиторите, но последните социологически проучвания показват, че вероятно резултатите ще са почти равностойни.

Тази вечер в Атина се провежда и голям проправителствен протест.

Демонстрантите в Ирландия се обявиха срещу строгите икономии в двете държави. Те се събраха пред сградата на Централната банка. Организаторите на протеста заявиха, че международните кредитори се опитват чрез условията си за споразумение да сменят правителството в Гърция и да сложат на негото място удобни за тях технократи. Затова изразиха надежда гръцките гласоподаватели да изпратят ясно съобщение като кажат "Не" утре.