Партия АТАКА ще съди всички журналисти и техните медиите, които разпространяват лъжи и клевети по адрес на Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов, във връзка със скандала, в който бяха забъркани умишлено малко преди местните избори председателят и заместник председателят на партията.

Сидеров и Чуколов буйстват в нощна София
Още...

Това съобщиха от централата на Атака по повод инцидента от тази нощ в София.

Националистите призовават медиите да се придържат към изпратеното официално изявление за случилото се.

Междувременно лидерът на Атака се появи в Съдебната палата, където даде кратък брифинг минути преди обявеното изявление на МВР и прокуратура.

Собственикът се опитал да поръси физическа саморазправа. Това е версията на Волен Сидеров за среднощния инцидент пред столичен клекшоп. Полицаите дошли после, не се намесили, твърди Сидеров.

Проверката прикри, а не разкри. До идване на икономическа полиция минаха два часа, собствениците изчистиха стоката, заявява партийният лидер.

Срещу мен се готви нова серия оклеветяване, смята Сидеров. Не съм удрял нито полицай, нито цивилен, гарантира той.

Сигурен е, че ще има ново искане за имунитета му. Ще правя навсякъде проверки, мое разследване. Вече имам данни и хора, които искат да говорят,закани се политикът. Няма значение дали ще имам имунитет или не, обяви той.

В разпространеното съобщение на Атака пък се казва, че органите на МВР и "Икономическа полиция" протектират и участват в наркотрафика в София.

Лидерът на партия АTAKA Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов бяха блъскани и заплашвани от полицаи в центъра на столицата, заявяват от централата на Атака.

Според тяхната версия на случилото се, вчера вечерта възрастен мъж спира Волен Сидеров и го моли да вземе мерки срещу продажбата на безакцизни цигари в магазин тип „клекшоп", защото, по думите на господина, Сидеров е народен представител, който би му обърнал внимание.

При това, мъжът дал на председателя на АТАКА кутия цигари без бандерол, която е купил от въпросния търговски обект. По думите му на това място се продавали и наркотици.

След получена информация Волен Сидеров и Десислав Чуколов подават сигнал на телефон 112 за разпространение на наркотични вещества и стоки без бандерол в близост до сградата на НАТФИЗ в София.

Видимо притеснени от това, че незаконната им дейност ще бъде разкрита, собствениците на магазина Александрина и Йордан Симеонови пристигат преди органите на реда и се нахвърлиха срещу Сидеров и Чуколов с обиди и физическа саморазправа, се казва още в информацията.

Отбелязва се, че органите на реда се появили със закъснение, като едновременно с тях се появила и агитка от около 20 видимо дрогирани и пияни младежи, търсеща конфронтация с депутатите от АТАКА.

Националистите са категорични, че полицаите не само не са реагирали на провокациите от страна на наркоманите, но и подстрекавали техните действия.

След близо два часа чакане в 01:00 часа след полунощ пристигнали представители на Икономическа полиция, като нито едно от длъжностните лица не пожелал да се представи. Минути по-късно пред медиите бе изнесен лист с неизвестно съдържание, който бе наречен протокол. Никой от полицаите не пожела да коментира какви са резултатите от проверката.

При опитите на Волен Сидеров да разбере името на поредния цивилен, изнасящ цели папки с документи от денонощния магазин, той за пореден път бил грубо изблъскан от друг неидентифициран столичен полицай, разказват националистите.

Очаква се по-късно днес СДВР и прокуратурата да направят изявление по случая.