Около 22:30 в град Варна, пред украинското консулство на улица „Феликс Каниц" беше обесено чучело на президента на Украйна Виктор Янукович, съобщи за news.bg Сергей Петров, който е сред организаторите на акцията.  .
Обесената фигура  силно впечатлява минувачите.

Идеята е подкрепена от съпричастни варненци, много от които са с украински произход.
Целта е да се покаже солидарност към украинският народ и категорично несъгласие с насилието то страната на украинските власти срещу протестиращите граждани.

По думите на Сергей, Петров, който е наполовина украинец, т нар. „титушки", които участват в сблъсъците с протестиращите, са младежи между 16 и 25 години от интернатите, като част от тях са криминално проявени. Титушките са обучени за бой от властите и изпратени с мисия да провокират насилие. В един от тях е намерена карта на украинското вътрешно министерство.
Някои от титушките разполагат с оръжие.

Въпреки, че Русия официално отрича, че нейни войници участват в конфликта, роднини на живеещи у нас украинци съобщават, че сред професионалните войници, участващи в сблъсъците, има такива ,които не разбират украински език. Те са с откъснати нашивки. Техни вещи говорят, че става дума за руски военни. На някои от тях е имало надпис „Санкт Петербург", допълни Сергей Петров.