Близо 40% от руснаците подкрепят решението на президента Владимир Путин да изпрати руската авиация в Сирия за нанасяне на удари по терористичните организации. Това става ясно от социологическо проучване на ВЦИОМ, цитирано от РИА „Новости".

Социологическото изследване е проведено в периода 3-4 октомври и в него са участвали 1600 души от 46 района в Русия. Статистическата грешка не надвишава 3,5%.

38% от анкетираните заявяват, че като цяло одобряват решението за използване на авиация, а 28% отговарят, че по-скоро одобряват тази стъпка. 15% пък не одобряват действията на Москва, а 12% са категорично против. 7% се затрудняват да отговорят, сочат данните.

Руските въздушни удари срещу терористичните организации в Сирия ще продължат, докато сирийското правителство провежда сухопътни операции, заяви по-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от руски медии.

Както беше повторено многократно, включително от президента, по отношение на продължителността на тази операция: операцията е за подкрепа въоръжените сили на Сирия, изтъкна Песков.

Вчера сирийската армия обяви, че е започната мащабна операция срещу „Ислямска държава".