Българите да преустановят всякакви пътувания до Либия, а намиращите се на нейна територия - да напуснат незабавно страната. Това призовават настоятелно от Министерство на външните работи във връзка с ескалацията на напрежението и изострянето на вътрешната обстановка, както и поради неблагоприятните тенденции за нейното развитие.

Припомняме, десетки загинаха при сблъсъци в Либия. Група въоръжени вчера нападнаха британското посолство в столицата Триполи. По-рано британското външно министерство призова гражданите си, намиращи се на либийска територия, незабавно да напуснат страната.

САЩ също евакуира посолството си в Триполи и призова американците да напуснат страната. Подобни действия предприеха Турция и Филипините. Южната ни съседка изтегли около 700 сътрудници от дипломатическото си представителство. Филипините пък обявиха бърза евакуация на около 13 хиляди свои граждани, намиращи се в арабската страна.

В момента обстановката в Либия е изключително напрегната и нестабилна заради продължаващите бойни действия между конкурентни групировки.