Лидерът на Атака Волен Сидеров е убеден, че все още има вариант да се строи "Южен поток" и ако бъде натоварен от българското правителство да преговаря с руската страна може да даде пълноценни отговори за проекта "Южен поток".

Това националистът коментира от Москва, където е на посещение, за „Годината" на Дарик радио.

Сидеров е категоричен, че информацията, че Меркел дава рамо на проекта, са манипулация от страна на Брюксел, защото точно Брюксел налага санкции на Русия под давлението на САЩ.

По повод отминаващата година Сидеров коментира, че през 2014-та в България е бил извършен преврат и е бил осъществен един софийски майдан по подобие на майдана в Киев, чрез който е свалено законно избраното правителство на България и е разтурен законно избрания парламент.

Превратът е осъществен с помощта на проамерикански НПО-та, като целта е била да се върнат отново на власт предишните управляващи, които са послушни и изпълняват колониални нареждания.

Като символ на 2014 година лидерът на националистите определи камъка, хвърлен от протестърите, който удари и разби главата на депутата от АТАКА Кристиян Димитров.

"Това е камъкът, който красивите и интелигентни протестиращи хвърлиха и го раниха, можеха ида го убият. Това е предметът на 2014г. С този предмет се прави политика в България днес", заключи Сидеров.