Фактът, че на територията на Съединените щати не е извършено ново нападение след атентатите на 11 септември 2001 година, показва, че си вършим доста добре работата да защитаваме страната от терористи.
Това заяви днес по повод петата годишнина от терористичните удари американският вицепрезидент Дик Чейни, цитиран от Асошиейтед прес.

"При положение, че през изминалите пет години нямаше атаки, не зная колко по-добра работа можеше да бъде свършена", отбеляза Чейни.
Така той отхвърли обвиненията на демократите, че има сериозни пропуски в областта на сигурността.

Вицепрезидентът присъства на възпоменателна церемония в църква срещу Белия дом. Там бе е бившият британски премиер Маргарет Тачър.

След това Чейни ръководи церемония на южната поляна на Белия дом, на която запази минута мълчание редом до съпругата си Лин, Тачър, министри и членове на персонала на Белия дом.

Вицепрезидентът присъства на възпоменателна церемония близо до мястото, където отвлечен от терористите самолет на авиокомпанията "Америкън еърлайнз" се вряза в сградата на министерството на отбраната.
Присъстващите на церемонията запазиха минута мълчание в 9.37 часа - точният час, в който отвлеченият самолет се вряза в Пентагона и причини смъртта на 184 души.