Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу експерти по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови - Маргините.

Това каза градският прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от БТВ.

Той каза, че досъдебното производство има за цел да установи дали са били правилни предишните техни заключения за това дали подсъдимият Иво Карагеоргиев може да се явява на съдебните заседания.

Във връзка с твърденията на подсъдимия Будимир Куйович за бившия министър на вътрешните работи Румен Петков и бившия главен секретар на МВР Валентин Петров, Кокинов посочи, че на последното съдебно заседание по делото срещу Куйович е имало представител на ВКС и ако той счете за необходимо, може да изиска протокол от заседанието и да го изпрати на Софийската градска прокуратура за проверка.

Кокинов каза, че за този случай до него не е достигало писмо от Румен Петков.

Относно последните футболни скандали прокурор Кокинов посочи, че отпреди два дни са дошли материалите от ВКС, в които са включени отчет на данъчните и ревизия на българските футболни клубове.

Той каза, че прокурорът, който ще следи случая, ще наложи извършване на проверки, които ще установят дали всички тези клубове са регистрирани на територията на София като данъкоплатци и ако някои от тях не са, ще се разпратят част от материалите до съответните окръжни прокуратури.

Във връзка с публикации в медиите за футболния мач Левски - ЦСКА  Кокинов каза, че прокуратурата се е самосезирала за евентуални измами и случаи на "пране на пари".