Пет от училищата в Плевенска област нямат издадено разрешение за започване на учебната година от Регионалната здравна инспекция. Това съобщи д-р Ани Симеонова от РЗИ в Плевен, съобщи Дарик. Причината е, че се извършват ремонтни дейности и школата не са в състояние, пригодно за започване на учебни занятия.

Три от тези училища са в Долни Дъбник, те извършват ремонти с подмяна на дограма, ремонт във всички стаи, полагане на външна изолация и т.н. "Имаме уверения на общинските ръководства, че ще бъде направено всичко възможно учебната година да не закъснее много. Но нашето разрешително ще бъде издадено едва тогава, когато няма риск за здравето на децата", беше категорична д-р Симеонова.

Професионалната гимназия по автотранспорт в Левски е другото учебно заведение, за което не е издадено разрешително. От там обаче са се обадили, че са приключили с дейностите, така че предстои да се направи проверка. Последното училище в Плевенска област, което също няма разрешително до момента, е основното в Реселец. В него също е трябвало да се направят определени ремонти дейности.