Премиерът Бойко Борисов обвини левицата, че обижда Хизбула. Това стана по време на парламентарния контрол.

Отношенията ни с евроатлантическите ни партньори провокираха въпроса на Антон Кутев към Бойко Борисов. Социалистът изтъкна, че сме обявили Хизбула за замесени в атентата в Сарафово заради безсилието на разследващите ни органи и заради външен натиск. Това е опасно за целия ЕС, каза червеният депутат.

Премиерът Бойко Борисов пък се похвали с похвалите, които е получила страната ни след срещата му с американския президент Барак Обама. Стана ясно, че вътрешният министър Цветанов обявил след КСНС това, което прокуратурата му позволила да оповести пред медиите.

Борисов коментира, че опозицията си мисли за оказан върху страната ни натиск от личен опит. След посещението на премиера Станишев в САЩ, той не подписа за Белене, припомни Бойко Борисов.

Защо така обиждате Хизбула, попита още министър-председателят. Защо мислите, че ще ни отговорят с атака, аз ако бях на тяхно място много щях да се обидя, коментира българският премиер.

Антон Кутев посочи, че с обявяването на Хизбула за замесени в атентата страната се вкарва в схема, от която няма интерес. Социалистът се притеснявал не толкова от Хизбула, колкото от другите терористични организации като Ал Кайда например.
Той се опасява, че ако стане ново терористично нападение, то няма да е пред МС, а в метрото или на някоя жп гара. Това е самоубийствена политика, каза социалистът и подчерта, че политиката на дюнерите не ни е спасила от терористичния акт.

Кутев прогнозира, че некомпетентната външна политика на правителството ще влезе в учебниците като пример за това, как не се прави външна политика.

Не сме си изсмукали тази информация от пръстите, му отговори Бойко Борисов. Той поясни, че и в момента у нас има висши ръководители на международните разследващи служби, които работят по случая.
Евроатлантическата ориентация на България е ясна, категоричен бе премиерът и изтъкна, че редица силни държави са обявили България за надежден партньор.