Политическа партия „Атака” за пореден път се обяви срещу провеждането на станалия ежегоден гей парад у нас, който трябва да се състои на 5 юли (събота) в столицата. С гневна протестна декларация хората на Волен Сидеров разкритикуваха организациите, които са ангажирани с провеждането на мероприятието, както и посланията, които то носи със себе си.

Според атакистите гей парадът се осъществява под диктовка отвън, въпреки че е чуждо на националните ни традиции и морал „уродливо явление”. Те се възмущават от „скандалното поведение на организатори и участници, които демонстрират неприкрит разврат, сексуална перверзия и морална разпуснатост”.

Тази проява, както и извратените амбиции на организаторите, са не просто покушение срещу обществения морал, но и опасност за традиционните български ценности, продължава декларацията.

От „Атака” за пореден път се обявиха в защита на традиционните български ценности и морал, и настояха, че „ще продължат да се противопоставят на хомосексуалната агресия”.

„Наближава времето, когато ще сложим край на това безобразие и няма да допуснем нечестивите паради на разврата, които биха били типични за градовете Содом и Гомор, да се провеждат в центъра на българската държавност и град на Божията премъдрост”, заключват в документа си изпадналите в политическа немилост националисти.

Според „Атака” отговорност за гей парада носят Столична община, която разрешава провеждането му, 11 чужди посолства, между които тези на САЩ, Великобритания и Германия, както и всички български институции, които наблюдават безучастно манифеста на хомосексуалистите.