Умишлен пожар изгори три къщи в троянското село Чифлик. Извършителят на палежа, 33-годишен мъж от същото село, е заловен от полицията, съобщи БНР.

Друг пожар е възникнал и в сграда на земеделска кооперация в село Баховица, община Ловеч. Изгорели са електрическо табло и командно табло на зърносушилня. Опушени са 30 квадратни метра стени. Установено е ,че има пламъците са избухнали, вследствие на кражба на кабели

Огнеборците от Ловеч са гасили пожар в изоставената сграда на бившото училище в село Дренов. Изгорели са 30 квадратни метра от пода на една от класните стаи, но сградата е спасена. Според кмета на селото, вероятни причинители на инцидента са деца, които често играят в постройката.

100 квадратни метра суха трева заради запалена изоставена автомобилна гума са горели край село Хлевене. Огън в сухи треви е имало и край село Продимчец.

От Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" призовават гражданите да избягват запалването на открит огън по полето, край блокове със земеделски култури и в близост до горски масиви.