230 души са се подписали в Инициативния комитет, който днес подаде документи за регистрация в ЦИК и който издига кандидатурата на Меглена Кунева за държавен глава.
Целта, която си поставя Инициативният комитет, е Меглена Кунева да е първа на балотажа.

Малко след 9 часа в ЦИК пристигнаха представителите на Кунева - Борислав Цеков, ексобразователният министър Даниел Вълчев, бившият капитан на волейболните ни национали Пламен Константинов, както и адвокат Йонко Грозев. Самата Кунева не дойде.
Борислав Цеков посочи, че не се притесняват дори и кандидатът на ГЕРБ да бъде Росен Плевнелиев.

Ексобразователният министър Даниел Вълчев пък си поставя още по-високи цели - срещу Меглена Кунева да се изправи лично премиерът Бойко Борисов. „Силно се надявам кандидатът на ГЕРБ да е господин Борисов и тя пак да е първа", посочи Вълчев.

Според него няма нищо по-нормално от това лидерът на управляващата партия да се кандидатира за държавен глава.

От Инициативния комитет се надяват още днес ЦИК да ги регистрира.
Всяко забавяне оттук нататък ще означава, че двете големи политически сили искат да са сами на терен, заяви Вълчев. От Инициативния комитет обаче са притеснени за честността на изборите. За това те искат външни наблюдатели да следят вота наесен.

Борислав Цеков се оплака от неравнопоставеност между гражданските кандидати и партийните, защото партиите в момента събират подписи за своите кандидати, а гражданските кандидати ще се заемат с тази задача едва, след като бъдат регистрирани Инициативните комитети, които ги издигат. Затова от Инициативния комитет на Кунева искат „гражданско око" в ЦИК.