10 минути преди обявения в 12 часа пред сградата на ДКЕВР протест десетки протестиращи срещу непосилните сметки за ток започнаха да окупират входа на сградата на енергийния регулатор.

Както и във вторник, протестиращите, които са предимно пенсионери, симпатизанти на ВМРО и „Атака", скандираха: „Мафия!", „Убийци!", „Крадци!" „Вън!" и „Оставка!".

Един от протестиращите предложи на новия председател на ДКЕВР Юлиана Иванова да излезе и да почерпи всички протестиращи с една кутия цигари, визирайки тютюновия казус с новата шефка на енергийния регулатор. Друг протестиращ заяви, че за да си плаща сметките за ток, парно и вода, трябва да започне да краде, „както го прави Бате Бойко и министър Цветанов".

Към 12 часа започнаха да пристигат и лидерите на протеста в лицето на заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки.

Пред протестиращите Ангел Джамбазки призова отново да бъдат развалени приватизационните договори с електроразпределителните дружества, които ограбват българските пенсионери, за да могат да изхранват тези в Чехия и Австрия. Джамбазки разкри, че според информация, с която той разполага, един от членовете на ДКЕВР има брат, който работи в адвокатска кантора, защитаващ интересите на „Софийска вода". Зам.-председателят на ВМРО поиска проверка от компетентните органи във връзка с тази информация.

По-късно Джамбазки показа документа, с който ще внесе сигнал до Министерски съвет, че членът на комисията Андон Роков, който след уволнението на Семерджиев беше избран за изпълняващ длъжността председател на ДКЕВР, е въпросният уличен служител за конфликт на интереси, а неговият брат Живко Роков работи във въпросната адвокатска кантора.

Според Джамбазки, ако се влезе в хипотезата за конфликт на интереси, това поставя под съмнение всички решения, които ДКЕВР е взимала при определянето на цените.