За пръв път в Бургас ще се проведе уникално демонстрационно състезание, обединяващо всички "улични спортове"- паркур, скейт, байк и блейд.

Мащабното мероприятие е първо по рода си, нарича се „Street-Show Fest" и е инициатива на „Ритони спорт" - най-големия спортен магазин в Бургас.

Уличното шоу ще се проведе на алеята пред Пантеона, в Морската градина в Бургас.

Стрийт фестът е планиран за 22 юни 2007г. /петък/, от 18 -20 ч., и ще бъде посветен на първия ден на лятото.

В голямото шоу ще се включат най-известните бургаски състезатели по паркур от „Team Free Will", както и националните първенци от „Sofia Jumpers Crew".

За пръв път блейдъри, байкъри и скейтъри ще мерят сили и ще бъдат оценявани от компетентно жури от специалисти - акробати и танцьори. Водещ на стрийт феста ще бъде всеобщият бургаски любимец - Филип Петков.

Заедно с него формациите „Форсайт Крю" и „New hope" ще свалят напрежението в паузите между екстремните демонстрации.

Поради голямата опасност на екстремните съчетания и риска при изпълнение на демонстрациите „Ритони Спорт" ще застрахова участниците в състезанието срещу злополука и травми не само за самото мероприятие, а за цялото лято.

Освен марковите спортни екипи и уреди, които от магазина са подготвили за най-добрите изпълнители, ще бъде направен подарък за почитателите на „уличните спортове" в Бургас, като им изработи препятствия, които постоянно ще останат на тяхно разположение в Морската градина.