Стотици граждани излязоха на протест срещу „слухтенето". Шествието тръгна от Съдебната палата - сборният пункт на ВМРО, откъдето всяка неделя тръгва походът им с обърнати знамена.
И тази седмица хората на Красимир Каракачанов се събраха пред сградата на Темида, за да изразят недоволството си от „незаконните бръмбари".

"Цецомобил" с регистрационни номера "ЦВ 00 ЦВ" и с антена на покрива водеше недоволните граждани към сградата на МВР, където ги посрещнаха десетки униформени.
Протестиращите издигнаха плакати с надписи "Цветанов слуша всички", "Цецо, прибери си антените", "Бойко, вдигни уши". Отекнаха и призиви "Стига полицейщина", "Бойко и Цецо орезилиха България".

Някои от гражданите пък осъвремениха Яворовата лирика и стигнаха до вариант - "Две хубави уши, душата на ченге".
Според гражданите предизборният лозунг на ГЕРБ "Имаме воля" всъщност е "Имаме воля да подслушваме" и "Имаме воля да слухтим".

Пред сградата на Вътрешното ведомство недоволните граждани реваха мощно "Цецо в затвора" и "Цецо, иди си, урока вземи си!".
Имаше и символично бесило и брадва, за да напомнят на бившите и настоящи управляващи, че един ден ще има справедливост и нарушителите на закона ще си получат заслуженото.

Хората обясниха, че това всъщност не е бесило, а люлка за политиците и на нея трябва да се полюлеят всички, управлявали от началото на прехода - сини, червени, царисти, ДПС, ГЕРБ.
Основното им искане е шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов да се оттегли от политиката.

Този призив се подкрепя и от зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки, който заедно с още около стотина войводи се включиха в протеста.
Той обясни, че протестът е срещу използването на държавата не по предназначение, не да си върши работата, а за това да тормози хората. Според него, абсолютно недопустимо е във време, в което имаме огромна битова и циганска престъпност, когато наркотици се продават на метри от училищата, МВР да се занимава да подслушва общественици, политици и журналисти.
"Това е дъното на падението, държавата очевидно работи в частна полза", отсече Ангел Джамбазки.

Той настоя веднага Цветан Цветанов и Бойко Борисов да се оттеглят от политиката и изборите, защото не е нормално, няма никакво доверие в тях, че няма да фалшифицират изборите.
"Аз не вярвам, че някакви случайни чиновници са си позволили да използват държавата, за да подслушват. Притесняваме се когато властта подслушва всеки и използва ресурите си за нечисти цели", поясни още зам.-председателят на ВМРО.

Джамбазки призна, че това не е най-големият проблем на българите, защото хората няма какво да ядат. По думите му, нещата няма да се оправят, докато тези тежки поражения в снагата на съдебната и изпълнителната власт не бъдат отстранени.

В предните редици на протеста бе и един от най-гневните граждани и редовен участник в бунтовете - рапърът Мишо Шамара.
"Ние искаме затвор за диктатора Борисов и за Цветанов, и за Флоров и за всички марионетки, които са им изпълнявали поръчките", коментира пред news.bg изпълнителят.
Той обясни, че е подкрепил протеста срещу политическото подслушване, за да мотивира хората и те да отидат и да смажат гербаджиите на изборите.

Рап изпълнителят вече се е отказал да участва в политиката , каквато заявка даде преди месеци. Причината да се отдръпне е „повърнята в политиката".

Шамара обаче е решил за кого ще гласува на 12 май и това е БСП.
"Само те дадоха ясни заявки за бъдещето, а и за това, че ще са модерна лява партия. Освен това си избраха Пламен Орешарски за премиер, който е бивш син и показаха, че не мислят само за бесепарско управление, а мислят за спасението от ГЕРБ", добави още той.

Според него, с всичките си негативи, „управлението на Тройната коалиция е било в пъти по-добро от това на Бойко и компания и тогава сме били свидетели на най-добрия живот, откакто България съществува".