Хърватия обяви, че не може да поеме повече имигранти.

Това става на фона на хаотични сцени, при които полицейските сили за борба с безредиците се е опитала да спре група от около 500 имигранти, които са тръгнали по жп релсите към столицата Загреб.

Хърватските сили на реда се опитват да контролира хиляди мигранти, влезли в страната от Сърбия.

Съобщава се и за сблъсъци между полиция и имигранти.

Допълнителни автобуси са били докарани, за да отведат имигрантите към столицата, уточняват от вътрешното министерство.

Вътрешният министър Ранко Остоич заяви, че Хърватия ще предостави на имигрантите безопасно преминаване към приемните центрове около Загреб, но тези, които не търсят убежище, ще бъдат разглеждани като нелегални имигранти.
6500 имигранти са влезли в страната през последните 24 часа.

„Хърватия няма да бъде способна да приема повече хора", посочил Остоич пред репортери в град Товарник на източната граница на Хърватска със Сърбия. „Когато казахме, че коридори са подготвени, ние имахме предвид коридор от Товарник до Загреб", добави Остоич, посочвайки че Хърватска няма да позволи на имигрантите да продължат на север към Словения.

Имигранти също така са успели да преминат през полицейските постове в граничния хърватски град Батина. Кадри от „Скай нюз" показват стотици хора, преодоляващи полицейските редици, влизайки от Сърбия в Хърватска.

Същевременно президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович е поискал армията да бъде подготвена, ако е необходимо, за да може да защити националните граници от нелегалната имиграция.

Президентът се срещна с началника на Генералния щаб.