„Не сме доволни". Това послание към вътрешния министър Цветан Цветанов отправи Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите в МВР на пресконференция и допълни - „Не изключваме протести."

По повод изказването на силовия министър, че са агресивен синдикат, Кузманов изтъкна: „Ние сме по-скоро енергични".

Той коментира и поведението на останалите синдикати в системата на МВР с думите „Бутикови синдикати. Не могат да имат мнение."
Припомняме, вчера петте останали синдиката обявиха, че за момента спират с претенциите към ръководството на МВР, отчитайки, че са постигнати редица придобивки за сружителите.

По думите на Кузманов на полицаите им е писнало.

„Изчерпано е доверието. Искаме това, което се обещава, да се дава. А ако не се дава, да се обяснява защо не се дава", изтъкна Илия Кузманов.

„Ние сме изключително търпелив синдикат", категоричен е председателят на СФС МВР Валентин Попов.

Той обясни, че разминаването им с другите синдикални организации идва от това, че СФС МВР иска 25 % увеличение на заплатите на служителите, а другите настояват за компенсиране на доходите на полицаите с инфлацията.

От СФС МВР са склонни на компромис и да намалят искания процент. „Не воюваме със никого", посочи той.

Според Валентин Попов постоянният диалог зациклил заради исканото увеличение на заплатите.

С лидер на един от другите синдикати пък имали финансов спор, къкъв - не пожела да коментира, защото се чака становището на прокуратурата.

От СФС МВР искат диалогът да продължи. Защо еднократно МВР е прекратило диалог с тях, обяснението на Попов е, че най-вероятно те са неудобния синдикат.