Делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов може да започне отначало. Оказа се, че единият от съдебните заседатели е заминал за чужбина да работи и няма да се връща, съобщава БГНЕС.

Припомняме, Аврамов беше задържан през юли 2012 г. заради информация, че е прибрал 50 000 лв. подкуп от земеделеца Светослав Илчовски. Парите, които земеделският производител извади от собствения си джоб тогава впоследствие станаха доказателство по делото срещу някогашния народен представител.

Съдебният процес обаче има принцип за незаменяемост на съдебния състав. Ако делото тръгне с определен съдебен състав, то нито един от неговите членове не може да се сменя през целия процес. Съдебният заседател е подал молба на 15 май, като е посочил, че има договор за работа в чужбина.

На заседанието днес председателят на съдебния състав беше осигурил друг съдебен заседател, както и резервен такъв. Въпреки това ако не бъде издирен заминалият за чужбина заседател, то ще се наложи делото да започне от начало, а то беше пред финал.

Съдът прецени, че ще направи още един опит заседателят да бъде установен и изпрати призовка, като отложи делото за 4 юли 2014 година.